Moleküler Biyoloji Ve Genetik Istanbul Da Hangi Üniversitelerde Var?

Moleküler Biyoloji ve Genetik Taban Puanları

Üniversite Bölüm Taban Puan
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Devlet Üniversitesi) Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) 499,11563
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Devlet Üniversitesi) Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) 488,60722

79 

  • Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Ders Programı Sabancı Üniversitesi‘nde lisans eğitimi alan öğrencilerimiz, geniş ders seçme olanaklarına sahiptir. Ancak elbette her programın alınması gereken, zorunlu, dersleri de mevcuttur.

Moleküler biyoloji ve Genetik kaç binle alıyor?

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2021 taban puanları en düşük 208,35784, en yüksek 535,91487’dir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 677491, en yüksek 1609’dur.

Moleküler biyoloji ve Genetik mezunları ne kadar maaş alıyor?

Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 8500 TL arasındadır. Bir yıllık deneyime sahip moleküler biyolog 4500 TL, iki yıl deneyimli biyolog 5500 TL, üç yıl deneyimli bir biyolog 7000 TL, dört yıl deneyimli bir moleküler biyolog ise 8500 TL maaş almaktadır.

You might be interested:  Istanbul Alanya Hangi Yol?(En iyi çözüm)

Moleküler biyoloji ve Genetik Bölümü mezunları ne iş yapar?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunları, resmi kurumlarda ya da ilaç endüstrisinde araştırmacı olarak çalışabilirler. Üniversitelerin, tıp, ziraat, veterinerlik, fen, biyoloji gibi bölümlerinde akademisyenlik yapabilirler.

Moleküler biyoloji ve Genetik Türkiyede hangi üniversitelerde var?

Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı Bulunan Tüm Üniversiteler

  • ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (İngilizce) (4 Yıllık)
  • ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (İngilizce) (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)
  • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
  • AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)

Genetik Mühendisliği iş bulabilir mi?

Mezunlar; yurtiçi ve yurtdışında yüksek lisans yapabilir, araştırmacı ve/veya akademisyen olarak üniversiteler ile araştırma merkezleri gibi tüzel ve özel kuruluşlarda çalışabilir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden hangi bölümlere geçiş yapabilir?

Gelelim akademik devam etmek isteyen bir moleküler biyoloji ve genetik öğrencisinin yönlenebileceği alanlara. Şimdi bunlardan bahsedelim.

  1. Kanser / Onkoloji.
  2. 2. Sinirbilim / Nöroloji.
  3. 3. İmmünoloji.
  4. Histoloji ve Embriyoloji.

Biyologlar ne kadar maaş alıyor?

2022 Biyolog Maaşları Biyolog maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük Biyolog maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.

Moleküler biyolog maaşları ne kadar?

2022 Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog Maaşları Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı ortalama olarak aylık 10000_TL’dir. En düşük Biyoteknolog ve Moleküler Biyolog maaşı 7500_TL, En yüksek ise 12500_TL’dir.

Moleküler Biyoloji maaşları ne kadar?

2022 Moleküler Biyoloji Ve Genetikçi ( Moleküler Biyolog) Maaşları Moleküler Biyoloji Ve Genetikçi ( Moleküler Biyolog) maaşı ortalama olarak aylık 10250_TL’dir. En düşük Moleküler Biyoloji Ve Genetikçi ( Moleküler Biyolog) maaşı 7500_TL, En yüksek ise 13000_TL’dir.

Genetik bölümü hangi hastalıklara bakar?

Tıbbi genetik, genetik olarak geçen kalıtsal hastalıkların araştırılmasından sorumlu bir branşdır. Tıbbi genetik bölümü, genetik miras olarak aktarılan kalıtsal hastalıkların araştırılmasından sorumlu tıp branşıdır. Özellikle diğer bölümlerin teşhis koyamadığı vakalarda önemli bir yer tutar.

You might be interested:  Istanbul Eskişehir Hızlı Tren Ne Kadar Sürüyor?(Soru)

Moleküler Biyoloji ve Genetik öğretmenlik yapabilir mi?

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunları pedagojik formasyon sertifika programını başarı ile tamamladıkları takdirde resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında sağlık alan öğretmeni olarak da çalışabilmektedirler. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri mezunlarına “Biyolog” unvanı verilmesi onaylanmıştır.

Genetik Mühendisliği Türkiyede var mı?

Türkiye’deki hiçbir üniversitede ” Genetik Mühendisliği ” diye bir bölüm bulunmamaktadır. Hatta dünyada da doğrudan ” Genetik Mühendisliği ” adıyla bilinen hiçbir bölüm bulunmamaktadır.

Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji hangi üniversitelerde var?

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde var: İlk 10 Üniversite, Koç, Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ, Acıbadem, İTÜ, Bahçeşehir, Biruni ve İstanbul Kültür Üniversitesi.

Moleküler biyoloji ve Genetik hangi fakülteye bağlı?

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi – Moleküler Biyoloji ve Genetik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *